Programació de Tecnologia de 1 ESO

El projecte d’aquest bloc és que sigui una eina útil pels alumnes com a eina de suport i d’informació diària.

Trobarem l’ informació de les assignatures que fem a la classe de tecnologia (no tot). Qualsevol persona que la visiti podrà tenir una idea molt aproximada del que fem. A més, aniré afegint informació suplementària d’aquells aspectes més importants i que tinguin major incidència en la realitat sociotecnològica escolar.

Potser us preguntareu perquè no he dedicat el web només a  la matèria de tecnologia. La resposta la podríem trobar en la importància d’informar als alumnes (pares, mares…, també) dels diferents aspectes que des de la nostra societat entren a l’escola, o en la nostra vida quotidiana relacionades amb l’entorn tecnològic (informàtica, comunicacions, etc.), per la qual cosa també s’aniran penjant notícies relacionades amb això.

Un cop fet això, que millor que ja passar a presentar-vos l’assignatura:

Hola nois i noies, esteu apunt d’entrar i conèixer una nova assignatura: la tecnologia. Hom entèn la tecnologia, com el conjunt de coneixements tècnics, científicament organitzats, que tenen per objectiu satisfer determinades necessitats de les persones, individualment o col·lectivament.

Però més enllà de definicions, aquesta és una assignatura imprescindible per afrontar el nou entorn tecnològic que ens envolta, per això des d’ara, fins que finalitzeu l’ESO, i l’alumnat que continui en un vessant tecnològic s’impregnarà de tot el que comporta això.

La programació a primer d’ESO inclourà els següents blocs:

BLOC 1. El procés tecnològic

BLOC 2. Sistema informàtic

BLOC 3. El processador de textos. Internet

BLOC 4. L’aula de tecnologia

BLOC 5. El dibuix tècnic

BLOC 6. Els materials d’ús tècnic: La fusta

BLOC 7. El circuit elèctric

Al tractar-se d’una matèria amb un fort contingut pràctic, també es realitzarà una activitat o projecte al llarg del curs (el qual encara he d’acabar de concretar) i una pràctica informàtica necessària (que consistirà en la realització d’un treball -cosa que explico en la següent entrada del bloc-).

L’avaluació dels diferents continguts està desglossada de la següent manera:

  • Procediments: tindran un valor del 40% sobre la nota final, que es repartiran de la següent manera (un 5% les activitats i la llibreta, un 25% el projecte tecnològic i un 10% la pràctica informàtica).
  • Conceptes o continguts: tindran un valor del 30% sobre la nota final.
  • Continguts actitudinals: tindran un valor del 30% sobre la nota final. S’avaluarà segons els criteris dels continguts actitudinals especificats pel centre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: