Programari lliure I – Openoffice

Com ja us he comentat el primer dia de classe, us aniré penjant els diferents tipus de programari que es bo d’utilitzar, no només a Tecnologia, si no que també pot ser útil per totes les matèries que teniu. El primer que us penjo, és l’openoffice, una suite informàtica, que inclou els següents mòduls:

  • Writer, el processador de textos. És una potent eina per crear documents professionals, informes, butlletins de notícies i fullets. Podeu integrar fàcilment imatges i esquemes en els documents i crear des de cartes de negocis fins a llibres sencers amb esquemes professionals, així com crear i publicar continguts per a llocs web.
  • Calc, el gestor de fulls de càlcul. És un complet gestor de fulls de càlcul amb una presentació agradable de les dades. Calcula, analitza i visualitza les vostres dades d’una forma ràpida i fàcil. Utilitza funcions avançades per realitzar anàlisis de dades sofisticades i eines de construcció d’esquemes per generar esquemes excepcionals en 2D i 3D.
  • Impress, per a presentacions. És el camí més ràpid i potent per crear presentacions multimèdia efectives. Les vostres presentacions ressaltaran d’allò més amb els efectes especials d’animació i les impactants eines de dibuix.
  • Draw, el programa de dibuix. Podreu realitzar tota mena de gràfics, des de diagrames senzills fins a dibuixos en 3D i efectes especials.
  • Base, un mòdul de base de dades capaç de crear aplicacions de bases de dades autocontingudes, portables i multiplataforma. Els fitxers autocontenidors de bases de dades portables són possibles gràcies a la utilització del motor de base de dades HSQLDB, implementat en Java, que permet que la compatibilitat i la funcionalitat de plataformes entre els usuaris de GNU/Linux, Mac OS X, Microsoft Windows i Sun Solaris sigui completa.
  • Math, programa que ens permet treballar amb fórmules matemàtiques que podem inserir a la resta de programes del paquet (com el Writer o l’Impress).
  • Correcció de català. L’OpenOffice.org duu de sèrie un corrector ortogràfic de català disponible a tots els programes del paquet.

Us el podeu descarregar fent un clic a la imatge superior. Si no disposeu de connexió adsl, m’ho podeu demanar i jo us passaré un cd amb aquest programa (ja que es tracta d’un programa de lliure distribució).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: