Activitat definicions, hipotèques i crèdits personals

Tal com us vaig dir a la classe aquí us penjo el primer exercici a realitzar, el qual es troba dividit en dos blocs: un per realitzar càlculs hipotecaris i l’altre per realitzar el càlcul de préstecs personals. També us demano que em cerqueu certes definicions. Els exercicis me’ls podeu enviar en format .doc o amb openoffice a la meva bústica de correu.

Exercici 1

Suposeu que voleu comprar una vivenda, el valor de la qual és de 180000 €, i voleu demanar una hipoteca per valor de 150000 (seria menys d’un 80% del valor, ja que ara les hipoteques no les donen del 100% del valor de l’habitatge -tanmateix dir que no ho feien mai, hi havia moments que es donava no tan sols el 100%, més del 120% s’acabava donant).

Cerqueu cinc entitats hipotecàries (que concedeixin hipoteques) i feu la simulació per cadascuna d’elles d’hipoteques a 25, 30 i 35 anys de període d’amortització per a 150000 €. Calculeu la quota mensual i observeu que passar de 30 a 35 no incrementa massa la quota mensual però puja molt el capital que haureu de retornar. Un cop calculada la quota mensual, digueu quina quantitat final haureu d’haver retornat.

Exercici 2

Calculeu les quotes i la quantitat final a tornar per un crèdit personal (sol·licitat a cinc entitats de crèdit diferents) per valor de 6000 € a 12, 24 i 48 mesos. Observeu que hi ha crèdits personals que s’assemblen a la “usura” i que la quantitat que tornareu és desproporcionada per la quantitat sol·licitada.

Exercici 3

Definiu els següents conceptes:

  • Hipoteca subprime
  • Aval
  • Amortització
  • Prèstec personal
  • Entitat creditícia
  • Usura
  • Euribor
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: