Linkat 2.0 (la distribució linux del Departament d’Educació)

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per fi treu una distribució linux amb cara i ulls. S’ha d’agrair la tasca realitzada per tots els col·laboradors per fer aquesta versió, una bona versió per l’ús educatiu i no tan educatiu, fàcilment instal·lable i configurable d’una distribució linux ja que s’han solventat la major part d’errors que presentava la versió 1.0

Què és linux? Linux no és res més que un sistema operatiu lliure de codi obert, la qual cosa vol dir que el podem instal·lar sense cap tipus de cost. I linkat és una versió (o distribució) d’aquest sistema.

Qualsevol persona que estigui interessada en instal·lar-lo en el seu domicili i no disposi de banda ampla, que ho demani al coordinador d’informàtica del Centre, que li deixarà una capsa amb la instal·lació per a que s’ho pugui instal·lar en el seu domicili i a més l’assessorarà de com fer-ho.

La caixa amb el DVD i el manual de la versió 2.0 de la plataforma educativa Linkat GNU/Linux s’ha distribuït directament a tots els centres docents dependents del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, així com a la xarxa de Centres de Recursos Pedagògics. Qualsevol altre centre o entitat de caire educatiu que desitgi rebre’n un exemplar pot sol·licitar-lo gratuïtament mitjançant un missatge de correu electrònic a l’adreça distribucio-linkat@xtec.cat.

La Linkat 2.0 es troba disponible en format d’imatge ISO per a DVD a la zona de descàrregues del portal Linkat, així com almirall de Softcatalà. El manual complet es pot descarregar en format PDF de de la secció de documentació del portal.

La Linkat 2.0 es pot fer servir en modalitat d’arrencada automàtica (live). Aquesta modalitat permet tastar el funcionament del sistema
sense que calgui instal·lar res ni modificar la configuració de l’ordinador. Si us decidiu a instal·lar-la, podeu optar entre quatre modalitats: estació autònoma, servidor de centre, client de centre o servidor de terminals lleugers. La instal·lació en qualsevol d’aquestes modalitats es pot dur a terme també damunt altres plataformes mitjançant sistemes d’emulació de maquinari com ara el VirtualBox., una aplicació lliure disponible per a sistemes Linux, Windows, Mac i OpenSolaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: