Què és la informàtica?

La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals. En el que avui dia coneixem com a informàtica hi influeixen moltes de les tècniques i de les màquines que l’home ha desenvolupat durant la història per recolzar i potènciar les seves capacitats de memòria, de pensament i de comunicació. D’entre aquestes màquines cal destacar l’ordinador.

En la informàtica hi convergeixen els fonaments de les ciències de la computació, la programació i les metodologies pel desenvolupament de programari, així com els tòpics selectes d’electrònica. S’entén per informàtica la unió sinèrgica del còmput i de les comunicacions.

La informàtica s’utilitza en múltiples tasques, per exemple en l’elaboració de documents, en el control de processos i robots industrials, en telecomunicacions i vigilància, en el desenvolupament de jocs, etc.

El mot Informàtica prové del de informatique, paraula francesa, creada per l’enginyer Philippe Dreyfus als anys cinquanta, i que deriva de la fusió de information i automatique.

PRÀCTICA 13. Accedeix a internet i visita les pàgines següents:

Busca en cadascuna d’elles la definició del terme informàtica. Quines diferències hi trobes? Envia-ho per mail.

PRÀCTICA 14. Utilitza la pàgina web de google per buscar informació sobre les principals àrees de coneixement de la informàtica? De què s’ocupa cada àrea?

* Una pista: les àrees més importants que distingim en informàtica són: arquitectura d’ordinadors, algorítmia, llenguatges de programació, sistemes operatius, xarxes, etc.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: