Dia mundial de la lluita contra la SIDA

sidaEl dia 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida. La campanya d’enguany té com a objectius aconseguir un major compromís dels líders polítics pel que fa a les seves promeses respecte a la sida, donar suport a les organitzacions de la societat civil i millorar la consciència pública i la implicació de tothom en el problema de la sida arreu del món.

Aquesta diada va ser instaurada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) l’any 1988, arran de la crida feta des de la Cimera Mundial de Ministres de Sanitat, a fi de sensibilitzar els diferents àmbits de la societat pel que fa a la infecció pel VIH/sida.

L’associació entre tots els sectors de la societat, des dels governs fins el sistema de les Nacions Unides, passant pel sector empresarial, els treballadors i les organitzacions religioses, els mitjans de comunicació i, sobretot, les persones que viuen amb el VIH o amb la sida són fonamentals per combatre el VIH/Sida.

La Declaració de compromís sobre el VIH/Sida de la Sessió Especial de l’Assemblea General de les Nacions Unides estableix compromisos específics que van des de les campanyes de prevenció, la reduir de l’estigma, la creació d’infraestructures sanitàries, el subministrament dels recursos necessaris, assegurar el tractament i atenció de les persones que viuen amb el VIH/sida i vetllar pel seu respecte.

El Programa per a la Prevenció i l’Assistència de la Sida del Departament de Salut té com objectius prevenir la propagació de la infecció pel VIH, facilitar que les persones infectades rebin una atenció medico–social adequada, promoure una resposta social constructiva i col·laborar en la celebració del Dia Mundial amb la divulgació dels missatges del Programa Conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH/sida (ONUSIDA).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: