Mesures de protecció en xarxes socials (facebook, twitter, etc.)

twiterfacebookkk1

L’empresa especialitzada en seguretat digital, S21sec, ofereix un decàleg per a utilitzar les xarxes socials de forma segura:

1. No indiquis dades personals com la teva adreça, treball o telèfon. Aquesta informació pot facilitar la teva recerca a persones alienes al teu entorn i dels que pots no conèixer les seves intencions.

2. Utilitza una contrasenya complexa i difícil d’encertar pel teu compte d’usuari. Si alguna altra persona l’arriba a descobrir podrà accedir completament a tota la informació que tinguis emmagatzemada i, si ho desitja, suplantar la teva identitat a la xarxa.

3. Si decideixes incloure informació sobre els teus gustos, aficions o preferències, has de tenir en compte que pots sofrir un bombardeig de publicitat no desitjada relacionada amb les dades subministrades.

4. Algunes xarxes ofereixen la possibilitat d’utilitzar el teu compte de correu electrònic per a localitzar els teus amics basant-se en la teva llista de contactes. Tingues en compte que, si acceptes aquesta opció, has de subministrar la contrasenya d’accés al teu compte de correu, per la qual cosa existeix el risc que puguin accedir també als teus missatges.

5. No incloguis dades bancàries o de les teves targes de crèdit. Si desitges realitzar una compra o efectuar un pagament per internet verifica i utilitza els mitjans de pagament segurs habituals (connexió https, verified by Visa, tarja prepagament, paypal, etc.).

6. No donis mai informació sobre la teva situació laboral, familiar o futurs plans i viatges. Amb aquesta informació algú pot saber que tu o la teva família estareu absents del domicili i facilitar així el robatori.

7. Quan pugis fotos o vídeos has de tenir en compte que algunes xarxes socials obliguen a acceptar la cessió de la gestió d’aquest material, per la qual cosa la teva privadesa podrà veure’s greument afectada.

8. No publiquis fotos compromeses teves o dels teus amics o coneguts, i si ho fas no oblidis de restringir quines seran les persones que tindran accés a les mateixes.

9. No confiïs sempre en tot el que trobis a la xarxa, i en especial en les opinions que puguis veure sobre temes “compromesos”, ja que no tens garantia de la seva veracitat i pot tractar-se d’un esquer per a captar el teu interès i tractar de guanyar la teva confiança.

10. Abans d’afegir un nou contacte a la teva llista d’amics tracta d’informar-te bé sobre ell i valora si has d’incloure’l o no, preguntant al teu grup d’amics més proper i de la teva confiança.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: