Uns 10000 alumnes podran substituir els llibres de text per continguts digitals a l’aula

ebookgen

Com us vaig comentar en una entrada anterior al Claustre finals de curs de l’any passat vaig proposar un Projecte d’aplicació de les noves tecnologies dins l’aula però aquest per varis motius finalment no s’ha dut a terme. A continuació us penjo la notícia:

El Departament d’Educació inicia el curs vinent un pla pilot perquè un centenar de centres d’ensenyament secundari obligatori sostinguts amb fons públics facin un ús intensiu de les tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement i els continguts digitals.

Aquest pla permetrà als centres educatius que s’hi acullin apostar per una combinació d’ordinador portàtil i llibre de text digital. En suma, seran un centenar de centres d’ensenyament secundari i es calcula que seran uns 10.000 alumnes els qui podran beneficiar-se d’aquesta aposta per la digitalització del material curricular. La durada d’aquest pla pilot serà de quatre cursos.
Actualment, Catalunya lidera aquesta iniciativa, ja que 55 centres educatius han decidit a títol particular, com a part d’innovació del seu projecte, substituir els llibres de text per material pedagògic digital i un ús intens dels ordinadors portàtils. En suma, ja hi ha 9.283 alumnes catalans que estudien amb llibres digitals. A la resta de l’Estat espanyol són 16 els centres educatius que han apostat per aquesta modalitat, 2.307 alumnes.
Per participar en el pla, el centre s’haurà de comprometre a impartir més del 60 per cent dels continguts curriculars amb digitals o continguts digitals. Cada centre elaborarà un pla de treball on constaran les àrees o matèries que es treballaran amb les tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement, quin serà el professorat responsable, els continguts digitals que s’utilitzaran i els resultats esperats. El director o directora nomenarà una persona responsable de desenvolupament del pla de treball.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: