Web per orientar els alumnes

qpucferEl projecte per milllorar l’orientació que actualment reben els alumnes que estan acabant l’ESO o que no tenen aquesta titulació respecte els seus futurs estudis es completa amb la creació del web “Què puc fer?” que va estar presentat pel conseller d’Educació.

Des de fa uns dies el web del Departament d’Educació www.gencat.cat/educacio inclou aquesta nova eina, que permet que l’alumne que està acabant l’ESO conegui totes les opcions d’estudis que té a partir de la seva situació actual i aporta l’explicació sobre cada un dels estudis concrets que pot fer.

El final de l’Educació Secundària Obligatòria és, segons demostren les estadístiques, el moment més difícil per als alumnes a l’hora de saber quines són les opcions d’estudis posteriors que tenen i d’escollir què volen fer entre aquestes opcions. Aquesta pàgina té la voluntat d’ajudar l’alumne en aquest moment perquè prengui la decisió amb tota la informació necessària.

A través d’un ninot que li fa diferents preguntes, l’usuari ha de contestar primer si compta o no amb el títol d’Educació Secundària Obligatòria. Un cop ha escollit una o altra resposta, es pregunta pels seus interessos, i es presenten totes les opcions de què disposa d’acord amb la seva edat, la seva titulació i les seves preferències. Finalment, l’alumne pot entrar en els enllaços de cada una d’aquestes opcions per conèixer amb detall les característiques de cada estudi.

Per exemple, un alumne de 19 o més anys que no tingui la titulació d’ESO, es trobarà amb què pot continuar estudiant a través de sis camins diferents: els programes de qualificació professional inicial, les proves d’accés de Formació Professional de Grau Mitjà, les proves d’accés de Formació Professional de Grau Superior, la prova lliure per obtenir el títol d’ESO, els cursos de les escoles d’adults per obtenir el títol d’ESO, o l’Institut Obert de Catalunya.

Un cop esculli un d’aquests camins, el web enllaçarà amb la informació detallada sobre les característiques d’aquells ensenyaments.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: