Buigle, el cercador catòlic

buigle

El títol de l’article pràcticament ho diu tot. Navegant per la xarxa em trobo amb un cercador anomenat Buigle, un cercador que financia les activitats de l’església catòlica amb els ingressos que genera per publicitat. Aquest cercador va néixer el dia 23 de març del 2008 (Diumenge de Resurrecció) i va ser creat pel periodista i informàtic Carlos Menco.

El sistema de cerca és el mateix que el de Yahoo, ja que com veureu si aneu a la web hi posa Yahoo Search, per la qual cosa no hi haurà diferències entre la cerca mitjançant Yahoo o Buigle. La novetat fonamental, resideix en què els ingressos publicitaris s’entregaran íntegrament com a donatiu per al sosteniment de les activitats de l’església catòlica.

El seu ús s’ha estés enormement en el seu any i escaig de vida, superant el milió d’usuaris únics i més de cent mil visites diàries. La web també ha estat madurant, ja que al juny es van incloure les seccions de “sant del dia“, “vídeo del mes” i la “web del dia“, amb posteriors inclusions de l’evangeli diari, el santoral, els laudes i les vísperes.

La iniciativa sorgeix després de la modificació del sistema de financiació de l’Església a Espanya “com una eina més per ajudar a l’autofinançament i així aconseguir la nula dependència dels poders polítics de torn”, afegeixen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: