Facebook i la UOC

imagesuoc

Com tots sabeu, la UOC és la Universitat Oberta de Catalunya, i en molts casos és capdavantera en l’ús de les noves eines web 2.0 per l’aprenentatge proactiu. En aquest cas, la darrera notícia que han penjat ha estat la següent:

Curs pilot de la UOC al Facebook per a avaluar-ne el potencial formatiu

La previsió és crear un grup a Facebook que funcioni com a curs virtual en què els estudiants participin en un procés de formació sobre un tema concret. Això permetrà analitzar com es produeix la construcció social del coneixement i quina mena d’avantatges i inconvenients aporta la utilització d’una xarxa social als estudiants de la UOC; determinar si aquestes xarxes socials amb continguts oberts faciliten més personalització i riquesa del procés d’aprenentatge; avaluar les possibilitats d’un sistema amb un grau d’autoformació alt que basa el suport i l’avaluació de l’aprenentatge en l’igual a igual (peer to peer) i en el mateix estudiant, i valorar l’adequació de diferents dissenys, eines i recursos de les xarxes socials, a més de la seva reutilització a la UOC.

Aquest curs servirà per a avaluar la possibilitat d’utilitzar una xarxa social com a espai de formació i, per tant, serà decisiu a l’hora de plantejar la possibilitat d’oferir alguna assignatura per mitjà d’alguna xarxa social. També servirà per a avaluar les possibilitats d’un sistema que, a més d’un rol docent clau, oferirà un grau d’autoformació alt i basarà part del suport i l’avaluació de l’aprenentatge en el d’igual a igual amb la resta de la comunitat d’aprenentatge. La qualitat de la formació i el rigor universitari seran el fil conductor de totes les activitats plantejades.

Els materials que s’utilitzaran seran de la UOC, amb la llicència Creative Commons – Attribution. Aquesta iniciativa, liderada per Elena Barberà, Julià Minguillón i l’equip de Tecnologia Educativa, s’emmarca en els projectes d’innovació que impulsa l’eLearn Center de la UOC”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: