VirPLC, simulador virtual d’autòmats programables

Toni Ferrer Rojas, professor de Tecnologia a l’IES Palamós ens presenta un material d’elaboració pròpia ,de distribució lliure, per a la simulació del funcionament d’autòmats programables.

l_virplc

En la seva web, indica el següent:

“VirPLC és un simulador virtual d’Autòmats Programables (PLC’s), amb diagrames de contactes (Ladder) en una pantalla i amb un pràctic simulador de HARD amb efectes multimèdia en una altre pantalla.
VirPLC és molt indicat per ús didàctic a Tecnologia de 4t ESO, de Batxillerat i de Cicles Formatius. Si el fas servir per aquest propòsit, també pots descarregar una proposta de DOSSIER per l’ALUMNE.
En aquesta nova versió VirPLC també pot manipular HARD real per poder usar un (vell) PC com a PLC pel control de qualsevol sistema o automatisme. A la fila superior podeu veure un esquema OPCIONAL amb 9 entrades i 8 sortides per connectar al bus paral·lel LPT del PC. Tot i que la placa incorpora LED’s indicadors de l’estat de les I/O, ella sola, sense el suport d’una maqueta o d’un sistema real, no té, ni molt menys, el realisme de la pantalla de hard virtual. En tot cas, si aquesta opció tingués molt adeptes, podria fer l’esquema de pistes (PCB)”.

En els següents enllaços podeu descarregar el següent:

L’autor agrairia que se li enviés un mail en cas d’utilitzar aquest programa en el vostre IES, a la següent adreça aferrer8@xtec.cat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: