Els cursos TIC


curstic

En aquestos dies que s’inicia el curs escolar, apart de la necessitat de la preparació de les classes, ens trobem el dilema de cada començament de curs, el realitzar o no realitzar cursos. Hi ha dos tipus de cursos, els presencials i els no presencials (el que vulgarment s’anomenen cursos a distància o cursos TIC, tanmateix haver molts cursos presencials també destinats a la utilització de les noves tecnologies). Una de les característiques que presenta aquesta oferta són les nombroses places i col·lectius que les oferten (Centres de Professors, ICEs, Ministeris i Comunitats Autònomes, etc.).

En aquest article fonamentalment em referiré als cursos TIC, que són aquells relacionats amb les noves tecnologies, els quals es presenten en paquets de 15, fins a 90 hores, i en diferents modalitats: presencial, semipresencial i virtual.

Aquests cursos són imprescindibles pels nostres sexennis i l’atorgament de punts pels concursos de trasllats, oposicions i similars. Doncs bé, sembla ser que la formació seria bona, però quin és el gran problema d’aquests cursos. El gran problema és el tipus de curs virtual que exigeix nombroses hores de dedicació per l’obtenció de resultats mínims, aquells on els formadors fan de tot menys de formadors (suposo que degut a les seves limitacions en molts casos, tanmateix reconec que n’hi ha de molt bons…per exemple els del MEC que m’he trobat fins ara són meravellosos). També hem de tenir en compte el següent, abans d’apuntar-nos en un curs TIC a distància:

  • Fer una posada a punt del PC
  • Revisar la nostra connexió a internet (sobretot si es tracta de connexions lentes o fluctuants -les wifi van fatal per fer un curs ja que ens deixen penjats quan menys ens esperem…i treballar amb les connexions de segons quin centre…miracles a Lourdes!)
  • Autoconvencer-nos de que sabem “llenguatge” informàtic (no sempre ens podrà ajudar el company “friki” del centre)
  • Si teniu nens, els cursos us pendran temps…també ho heu de tenir en compte
  • Si sou addictes a alguna sèrie o reality (sí, sí, els professors també miren Gran Hermano, El Diario de Patricia i anormalitats similars), tingueu en compte que a lo millor us perdeu algun episodi
  • Si feu altres activitats més sanes (com passejar, anar a plegar bolets, fer petar la xerrada en algun bar, o coses similars) oblideu-vos de fer aquest tipus de cursos, ja que perdreu temps d’allò realment interessant de la vida…

En definitiva com diuen en algun bloc esgarriat: “Cursos TIC pertenece a los grupos de medicamentos llamados PUOVIDO (Pon Un Ordenador en tu VIda DOcente), INTICA (Introduce las TIC en el Aula) y QUELOTI (qué haría la LOE sin ti)“.

El meu darrer consell: “EL CONSUM DE CURSOS TIC ÉS ALTAMENT ADDICTIU…ADMINISTREU-LOS AMB PRECAUCIÓ”… i ara us deixo, que vaig a fer la primera tasca del curs de Lliurex al qual m’he inscrit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: