Eines indispensables per a professors blocaires

einesblocHi ha molts professors, que com jo mateix, tenen un bloc. Hi ha unes eines que ens poden facilitar en gran part la possibilitat d’escriure en un bloc, sigui editant i afegint etiquetes, cercant imatges, editant-les, remarcant les webs interessants que trobem en la nostra navegació per la xarxa, editant textos, etc. Per tant, a continuació us penjo una selecció de les eines, que segons moltes webs, qualsevol persona que escrigui en un bloc hauria de tenir en compte.

Els bàsics

Un navegador d’internet, preferiblement Mozilla Firefox, tanmateix ser l’actual Chrome, una alternativa més que vàlida. Per què us recomano Firefox? Doncs, principalment ho faig per les seves extensions, ja que n’hi ha moltes i molt bones per la creació i manteniment de blocs. Aquesta característica de tenir extensions, sempre la trobo a faltar a Internet Explorer, i encara no entenc el per què Microsoft encara no s’ha posat a la tasca d’implementació d’aquestes extensions.

Edició d’imatges

VSO Image Resizer. A vegades tenim que treballar amb imatges per introduir en els nostres articles, quasi sempre per canviar la seva mida i ajustar-la al bloc. Aquest és un dels millors programes, i més senzills que hi ha a la xarxa per fer aquest tipus de coses. I a més és gratuït. Us el podeu descarregar des d’aquí

Flickr. És un servei d’allotjament d’imatges, que ens permet guardar les imatges que utilitzem en el nostre bloc, en un servidor extern i de manera gratuïta. Això ens permet no perdre espai carregant directament les imatges en el nostre espai on tenim allotjat el bloc (el qual normalment està limitat).

Creative Commons Search. Motor de recerca oficial de Creative Commons, on podrem trobar imatges per als nostres articles amb llicència d’ús públic.

Recopilatoris d’idees

Evernote.  És un producte que funciona com un bloc de notes digital, doncs podem accedir-hi a través de la seva pàgina web, o a través del nostre smartphone (Blackberry o iPhone). És tot un magatzem digital d’idees.

Read it Later. És un servei web gratuït que ens permetrà anar guardant pàgines web per llegir-les més tard. Ideal per si trobem webs interessants a la feina, i les volem llegir calmadament a casa.

Google Docs. L’editor estrella a la xarxa, compatible amb tots els navegadors i accessible des d’un mòbil amb connexió a internet. També ens permet publicar directament al nostre bloc.

Delicious . Servei web per a allotjar els nostres marcadors o favorits. Podem assignar diverses etiquetes a cada marcador, i moltes altres opcions.

Estadístiques i eines de control del bloc

Feedburner . Eina que s’encarregarà del nostre alimentador de notícies (lloc que una persona es pot suscriure per rebre les actualitzacions del nostre bloc) que, a més de gestionar-lo i optimitzar-lo, ens donarà estadístiques de suscripció, i quants d’ells llegeixen els nostres articles.

Feedjit. Una eina pel càlcul de les visites al nostre bloc. És una eina gratuïta en la seva versió bàsica que, a més, ens permetrà saber d’on venen els nostres visitants.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: